Home > Vest > Vizer: Nema nepravilnosti u ugovoru sa aerodromom u Beogradu
Vizer: Nema nepravilnosti u ugovoru sa aerodromom u Beogradu

Vizer: Nema nepravilnosti u ugovoru sa aerodromom u Beogradu

Vizer Nema nepravilnosti u ugovoru sa aerodromom u Beogradu Kompanija Vizer (Wiz Air) negirala je navode o štetnim ugovorima sa Aerodromom Nikola Tesla zbog kojih je uhapšen direktor aerodroma Velimir Radosavljević

U saopštenju kompanije, koje je potpisao portparol Vizera Danijel de Karvaljo, navodi se da je putnički saobraćaj te kompanije na beogradskom aerodromu uvećan više od 800 odsto između 2010. i 2013, dok je ukupan saobraćaj na aerodromu u tom periodu porastao 31 odsto, što, nasuprot netačnim tvrdnjama, pokazuje da je Vizer bio pokretač rasta broja putnika.  

“Nažalost, srpski i putnici iz drugih zemalja koji lete iz Beograda sada će imati znatno manji izbor letova, odnosno izbor će im biti sužen na jednu opciju, monopolistu u pokušaju, Etihad/Er Srbiju”, navodi se u saopštenju.

Vizer smatra da netačne tvrdnje o sporazumu sa Aerodromom dolaze u trenutku kada je, kako navode, ugovor sa Etihadom pod lupom EU i kada je Komisija za kontrolu drzavne pomoći Republike Srbije objavila da je Etihadu/Er Srbiji odobrena “netransparentna” podsticajna šema, prema kojoj na aerodromu u Beogradu plaća gotovo nula dinara aerodromskih taksi”.

2. jula direktor beogradskog Aerodroma “Nikola Tesla” Velimir Radosavljević uhapšen je zbog sumnje da je zloupotrebom položaja oštetio to preduzeće za više od 207 miliona dinara, zaključenjem štetnog ugovora sa kompanijom Vizer.

Više na: blic.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top