Home > Vest > Sreto Malinović: Problemi se guraju pod tepih
Sreto Malinović: Problemi se guraju pod tepih

Sreto Malinović: Problemi se guraju pod tepih

Iluzorno je smatrati vojnom tajnom nalet pilota Vojske Srbije na određenim avionima, jer su ti podaci, koje stranci ionako znaju, davani godinama unazad, posebno uoči aero mitinga, ocenio je bivši zamenik…

Iluzorno je smatrati vojnom tajnom nalet pilota Vojske Srbije na određenim avionima, jer su ti podaci, koje stranci ionako znaju, davani godinama unazad, posebno uoči aero mitinga, ocenio je bivši zamenik komandanta Vazduhopolovstva i protivvazduhoplovne odbrane, general u penziji Sreto Malinović.

Nema smisla nazivati nešto tajnom kada se ima u vidu da u proteklih desetak godina kroz sistem odbrane, pa i ukupne bezbednosti, defiluju razne vrste stranih savetnika, sprovode se razne vrste saradnje i razgovara o prilično osetljivim temama, objasnio je Malinović u intervjuu FoNetu.

Povodom polemike oko odluke Poverenika za informacije od javnog značaja da Ministarstvo odbrane da podatke o časovima naleta remontovanih aviona MiG-29, Malinović sa sigurnošću kaže da u tome nije video baš ništa što bi moglo da se nazove tajnom.

Ne vidim zbog čega takva informacija ne bi bila dostupna javnosti, rekao je Malinović i dodao da je interesantno koliko se, u javnim polemikama, “pojedinci upinju da dokažu da je nešto vojna tajna”.

To što oni smatraju vojnom tajnom zapravo su stvari koje znaju, ne samo oni koji dobro poznaju stanje u vazduhoplovstvu, nego čak i obični ljudi, koji preko poseta “otvorenim danima” na aerodromima i drugih načina informisanja, mogu doći do tih saznanja, smatra Malinović.

Ono što je sigurno interes ratnog vazduhoplovstva jeste da se upravo ovakvi podaci daju javno, da bi se na neki način izvršio pritisak na Vladu i Ministarstvo odbrane, da se najzad počnu preduzimati mere koje će sprečiti bolnije posledice kada je u pitanju naše vazduhoplovstvo, ocenio je Malinović.

On smatra da trend guranja problema “pod tepih” može ratno vazduhoplovstvo dovesti u situaciju koja može imati teške posledice, ne samo po operativne sposobnosti tog roda, nego i za ukupnu odbrambenu moć zemlje.

Govoreći o remontu aviona MiG-29, koji je obavljen korektno, Malinović je ukazao i na činjenicu koja se ne pominje u javnosti, a to je da je problem što su avioni dobijeni bez ijednog rezervnog dela, jer to nije bilo predviđeno ugovorom.

To najbolje pokazuje koliko oni mogu biti u upotrebi, ukoliko dođe i do nekog banalnog kvara. Tako da smo došli u situaciju da jedan avion “čerupamo” da bi obezbedili operativnost drugih vazduhoplova kada bi došli u problem, ilustrovao je Malinović.

Zato je pitanje koje je postavljeno o ceni remonta i koliko avioni časova naleta imaju, prema oceni Malinovića, “moglo dati odgovore kojima bi možda mogle da se pozabave čak i neke stručne službe”.

Više na: rtv.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top