Home > Vest > Simulacijom ozivljen Banjalučki aerodrom
Simulacijom ozivljen Banjalučki aerodrom

Simulacijom ozivljen Banjalučki aerodrom

Koristeći iskustvo u FlightGear simulatoru zaljubljenici u realnu i virtuelnu avijaciju iz Republike Srpske početkom prošle godine osmislili su projekat “Union Airways” – prvu virtuelnu avio kompaniju na virtuelnom aerodormu Banjaluka.

Union Airways je do danas izrastao u respektabilnu virtuelnu avio kompaniju koja pokriva oblast Balkana, Mediterana, zemalja EU, Rusije, Bliskog Istoka, a zahvaljujući ugovoru sa virtuelnom avio kompanijom SwanAir iz Norveške postoji i mogućnost preokeanskih letova. Da biste započeli svoju karijeru pilota u virtuelnoj avio kompaniji potrebno je da instalirate FlightGear simulator i učlanite se u Union Airways gdje ćete dobiti sva potrebna uputsva kao i odgovore na sva postavljena pitanja.

 

FlightGear je open source aplikacija koja može da radi na većini poznatih platformi i operativnih sistema. O kvalitetu ovog simulatora govore činjenice da je odobren od strane svih međunarodnih institucija civilne avijacije kao što su Američka avijacijska administracija (FAA), Američki odbor za sigurnost saobraćaja (NTSB), Evropska avijacijska administracija JAA. Takođe, koristi se i na mnogim fakultetima u svrhu istraživanja i u realnim 3D simulatorima kod obuke profesionalnih pilota. Flightgear simulator je besplatan i možete ga preuzeti na zvaničnoj stranici www.flightgear.org.

U  Union Airways-u imate mogućnost da upravljate nekim od najboljih aviona iz ponude FlightGear simulatora kao što su Boeing 737NG, 767-300ER, 777-200ER i Airbus A330-200.

Letenje za virtuelnu avio kompaniju donosi vam i mogućnost povezivanja sa velikim brojem korsinika ove simulacije iz ostatka svijeta zahvaljujući sistemu onlajn povezivanja na centralnu multiplejer mrežu FlightGear simulatora. Naime, u sastavu FGFS je i FlightGear Multiplejer mapa sa 12 aktivnih servera koji su stacionirani u Evropi, SAD, Aziji i Australiji.

Kao i u relanoj i u ovoj virtuelnoj avio kompaniji vaš trud i zalaganje će biti primjećeni. Vašu virtuelnu karijeru počinjete na najnižoj stepenici kao početnik, a vremenom, i naravno letenjem i upornošću, možete stići i do najviše stepenice – zvanja Senior kapetana.

 

Scroll To Top