Home > Vest > “Pomogli ste u najgroznijim trenucima”: Hrvatska se zahvalila srpskoj kontroli letenja
“Pomogli ste u najgroznijim trenucima”: Hrvatska se zahvalila srpskoj kontroli letenja

“Pomogli ste u najgroznijim trenucima”: Hrvatska se zahvalila srpskoj kontroli letenja

Pomogli ste u najgroznijim trenucima Hrvatska se zahvalila srpskoj kontroli letenja Hrvatska kontrola letenja zahvalila se Kontroli letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) na profesionalnom i brzom reagovanju zbog toga što je 30 jula preuzela kontrolisanje njihovog vazdušnog prostora kada je zbog nevremena u Zagrebu nestalo struje na radarskom sistemu saopštila je danas SMATSA

Hrvatska kontrola letenja zahvalila se Kontroli letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) na profesionalnom i brzom reagovanju, zbog toga što je 30. jula preuzela kontrolisanje njihovog vazdušnog prostora, kada je zbog nevremena u Zagrebu nestalo struje na radarskom sistemu, saopštila je danas SMATSA.

“Želeli bismo da prenesemo ovu poruku svim vašim članovima, svim kontrolorima u vašim službama, bez obzira jesu li ili nisu bili prisutni te srede posle podne, koja, iako ispunjena stresom, na sreću nije imala fatalni ishod i još jednom veliko hvala svima vama”, navodi se u pismu.

U sredu 30. jula u 13:22 dogodio se najgori incident u kratkoj istoriji hrvatske kontrole letenja, jer je došlo do velikog prekida u snabdevanju strujom, koji je za posledicu imao gubitak radarske slike i frekvencija, na skoro svim pozicijama.

Hrvatska je, podseća se u pismu, tog ne tako opterećenog dana i sata, imala 119 preleta i osam otvorenih sektora i tih 35 minuta, dok Srbija, od koje je zatražena pomoć, nije raščistila hrvatsko nebo, bili su, za većinu kontrolora, najšokantniji i najgrozniji minuti u njihovim karijerama.

Više na: blic.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top