Home > Vest > Iz Vršca poletelo 2.500 pilota
Iz Vršca poletelo 2.500 pilota

Iz Vršca poletelo 2.500 pilota

Direktor SMATSA Radojica Rovčanin izjavio je da je Vazduhoplovna akademije u Vršcu u proteklih 60 godina postojanja iškolovala oko 2.500 pilota iz celog sveta.

Na Vazduhoplovnoj akademiji u Vršcu su se školovale generacije i generacije vrhunskih asova koji lete u najpoznatijim aviokompanijama širom sveta, istakao je Rovčanin. U Vazduhoplovnoj akademiji 40 ljudi sprovodi obuku, a trenutno škola u Vršcu ima 95 polaznika i ne može se reći da piloti imaju malo časova letenja, naveo je Rovčanin. Direktor SMATSA je rekao da u proteklih 60 godina rada Vazduhoplovne akademije neme tačne evidencije koliko je pilota odškolovano u toj renomiranoj ustanovi, ali se procenjuje da ih je bilo između 2.200 i 2.500 pilota iz celog sveta i “svi znaju srpski kada se vrate u svoje zemlje”. Diplomu koju ovde dobiju piloti važi u celom svetu, a školovanje u Vršcu je duplo jeftinije u odnosu na druge svetske centre za obuku letača, tako da je naša Vazduhoplovna akademija veoma konkurentna, istakao je Rovčanin.

 

Više na: b92.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top