Home > Vest > Hrvatskoj ostaje samo jedan MiG. Kontrolu neba preuzima NATO?
Hrvatskoj ostaje samo jedan MiG. Kontrolu neba preuzima NATO?

Hrvatskoj ostaje samo jedan MiG. Kontrolu neba preuzima NATO?

U Ministarstvu nemaju nikakvu informaciju kada bi remont MiG-ova trebao biti završen

- Ozbiljno razgovaramo o mogućnosti da jedna od NATO-ovih članica privremeno preuzme nadzor zračnog prostora Hrvatske. Zaštita bi bila privremena do povratka prvih naših MiG-ova iz Ukrajine s remonta i modernizacije. Konačna odluka bit će donijeta nakon detaljne provjere letnih resursa na tri borbena aviona koja sada koristi Ratno zrakoplovstvo – doznaje Jutarnji list iz izvora bliskih Ministarstvu obrane.

U Ministarstvu obrane nemaju nikakvu informaciju kada bi remont prvih MiG-ova 21, koji kasni pet mjeseci, trebao biti završen i kad bi trebali stići u Hrvatsku. U ovom trenutku Ratno zrakoplovstvo raspolaže s tri borbena zrakoplova. Problem je što na dva aviona za desetak dana istječu resursi. Kako doznajemo, resursi se još mogu produljiti za najviše tri mjeseca, a ako avioni u Ukrajini za dva mjeseca ne budu spremni za primopredaju, slijedi obavijest NATO-u da nismo u mogućnosti nadzirati svoj zračni prostor, što je obveza Hrvatske prema Savezu. U tom slučaju Ministarstvo obrane moralo bi sklopiti bilateralni sporazum s nekom od članica NATO-a, najvjerojatnije Italijom ili Madžarskom, o zaštiti svog zračnog prostora.

U remontnom zavodu Ukrspeceksport u Odessi na remontu je 12 MiG-ova 21. U Ministarstvu obrane nam tvrde da su Ukrajinci završili svoj dio posla na pet aviona, ali postoji problem s navigacijskom opremom koju ugrađuje češka tvrtka ČSL.

Zapovjednik HRZ-a general Dražen Šćuri jučer je objasnio da je češka firma imala gotovo rješenje za integraciju koju su koristili za transportne avione i helikoptere, ali se pokazalo da taj sustav ne radi na borbenim avionima te se pokazivala greška na navigacijskom sustavu. General je dodao da će češka firma vjerojatno koristiti drugi uređaj, pogodan za borbene avione, koji podnosi veća opterećenja. Naši sugovornici pak sumnjaju da će ČSL uspjeti u dva do tri mjeseca nabaviti, instalirati i uspješno testirati novu navigaciju pa je angažaman druge zemlje za zaštitu našeg zračnog prostora sasvim realna opcija.

Ministarstvo obrane prošle je godine sklopilo ugovor s državnim ukrajinskim zavodom Odesaaviaremservis o kupnji pet aviona MiG 21 te remontu i modernizaciji 12 borbenih aviona. Sedam aviona u Ukrajinu je dopremljeno iz Hrvatske te je sada praktično u Ukrajini cjelokupno borbeno zrakoplovstvo. Prema ugovoru, tri aviona u Hrvatsku su se trebala vratiti 15. listopada, a do kraja prošle godine još dva. No to se nije dogodilo.

Sukobi koji se događaju Ukrajini u ovom trenutku ne utječu na remont MiG-ova. Prema neslužbenim informacijama, ni sankcije koje je Europska unija nametnula Ukrajini ne ugrožavaju realizaciju ugovora.

Više na: jutarnji.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top