Home > Vest > Hogan:Gde bi bila Er Srbija bez nas
Hogan:Gde bi bila Er Srbija bez nas

Hogan:Gde bi bila Er Srbija bez nas

Šef Etihada Džejms Hogan izjavio je u Beču da kompaniju koju vodi smatra spasiocem aviokompanija u problemima u Evropi, poručivši da EU nje ne mora da se plaši.

Eksterne investicije osnažnuju avijaciju u Evropi, podvukao je Hogan na konferenciji, navodeći da će nekadašnja državna kompanija “Jat” danas, zahvaljujući Etihadu, pod imenom “Er Srbija” prvi put beležiti dobitke. I u slučaju Alitalije Hogan kaže da je Etihad “investitor spasilac”. “Bez Etihada su kod Alitalije ugrožena na hiljade radnih mesta”, objasnio je Hogan dodajući da bi, bez ostvarenja plana preuzimanja 49 odsto Alitalie od strane Etihada, italijanska kompanija bila suočena sa smanjenjem linija, a vlada bi imala gubitke pri ubiranju poreza, te bi došlo i do povećanja cene avio-karata za putnike. On je rekao da ovaj posao čeka na odobrenje nadležnih vlasti, a da pregovori o smanjenju zaposlenih kod Alitalie iduće nedelje ulaze u “vruću fazu”. Činjenicu da je Etihad, kao državna kompanija, podržana od strane vlasti u Abu Dabiju, Hogan je opravdao rečima da je “kao i svaka druga kompanija i njegova na početku dobila strani kapital”. Prema njegovim rečima Etihad je u međuvremenu postao profitabilna kompanija koja više ne dobija subvencije.

Više na: b92.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top