Home > Vest > Etihad bi da Montenegro Airlines preseli u Beograd
Etihad bi da Montenegro Airlines preseli u Beograd

Etihad bi da Montenegro Airlines preseli u Beograd

Predstavnici avio-kompanije Etihad Airways iz Abu Dabija nedavno su se sastali sa čelnicima Vlade Crne Gore sa kojima su razgovarali o mogućoj kupovini Montenegro Airlinesa, saznaju Dnevne novine.

Na sastanku je usmeno predstavljen jedan od planova Etihada kojim bi sjedište Montenegro Airlinesa bilo preseljeno iz Podgorice u Beograd, dok bi broj radnika drastično smanjen sa 450 na 120 zaposlenih.

Ovo nije prvi put da se Etihad interesuje za Montenegro Airlines. Ova poznata avio-kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i ranije je pokazala zainteresovanost za Montenegro Airlines, ali do dogovora nije došlo jer su zahtjevali i ulazak u vlasničku strukturu Aerodroma Crne Gore.

Sličnu stvar Etihad je prije dvije godine uradio u Srbiji kada je preuzeo 49 odsto akcija tadašnjeg JAT Airwaysa dok je država Srbija ostala vlasnik 51 odsto akcija. Nakon toga ime kompanije je promijenjeno u Air Serbia. 

Kako je ranije objavljeno u crnogoskim medijima Etihad je sa našim nacionalni avio-prevoznikom već pregovarao o zaključivanju poslovnog aranžmana u kojem bi ove dvije kompanije dijelile letove, odnosno stavili svoje kodove na letove na koje se odnosi sporazum.

Više na: cdm.me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top