Home > Vest > Emirati prvi uvode dostavu dronovima koji skeniraju oči
Emirati prvi uvode dostavu dronovima koji skeniraju oči

Emirati prvi uvode dostavu dronovima koji skeniraju oči

Emirati prvi uvode dostavu dronovima koji skeniraju oči | Telegraf.rs – Najnovije vesti iz zemlje i sveta

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) najavili su da žele da lična dokumenta svojim građanima dostavljaju uz pomoć bespilotnih letelica- dronova, koji će imati skener za otisak prsta i zenicu zbog sigurnosti. Amazon je nedavno najavio da želi da koristi dronove za dostavu svojih pošiljki.

- Ujedinjeni Arapski Emirati pokušaće da lična dokumenta poput ličnih karti, vozačkih dozvola i sličnih stvari, do svojih građana dostavlja uz pomoć dronova. Ovo je prvi ovakav projekat u svetu – izjavio je ministar Muhamed al-Gergavi za Rojters.

Vladin prototip drona koji će vršiti dostavu je oko 18 inča dugačak i u sebi će imati ugrađenu bateriju. Imaće četiri propelera uz pomoć kojih će leteti, a na vrhu će se nalaziti pregrada za dokumenta. Mašine će takođe posedovati i senzore za skeniranje zenice i otisak prsta zbog sigurnosti da dokumenta preuzima prava osoba.

- Za godinu dana naučićemo mogućnosti sistema i kakve sve usluge možemo da ponudimo ovim putem, kao i koliko daleko možemo da isporučujemo dokumenta, na kraju, kompletan servis biće dostupan u celoj zemlji – izjavio je Gergavi .

Više na: telegraf.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top