Home > Vest > Aerodrom Sarajevo – rekordno u 2013.
Aerodrom Sarajevo – rekordno u 2013.

Aerodrom Sarajevo – rekordno u 2013.

Međunarodni aerodrom Sarajevo u 2013. zabeležio je 665.638 putnika, što je 15 odsto više nego u prethodnoj godini i u isto vreme predstavlja rekord u istoriji poslovanja ovog preduzeća.

U prošloj godini na sarajevskom aerodromu ostvaren je i porast broja avio-operacija od četiri odsto, na 5.512, preneo je portal Klix.ba. A u tekućoj godini na aerodromu se očekuje dolazak skandinavske avio-kompanije SAS (Scandinavian Airlines System) i uvođenje direktne linije Džermanvingsa Berlin-Sarajevo. Takođe, ponovo se vode pregovori s najvećom niskotarifnom kompanijom u Istočnoj Evropi, Viz er (Wizz Air), koja iz BiH trenutno saobraća s aerodroma u Tuzli. Uspešnu poslovnu 2013. godinu Aerodrom Sarajevo zaključio je uvodenjem nove linije na relaciji Moskva-Sarajevo, ruske avio-kompanije Moskva erlajns, ističu u kompaniji.

Više na: b92.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top