Home > Vest > Beogradski aerodrom se hvali rekordima
Beogradski aerodrom se hvali rekordima

Beogradski aerodrom se hvali rekordima

Na Aerodromu Nikola Tesla završen prolećni investicioni ciklus tokom koga je u infrastrukturu uloženo oko 3,6 miliona evra sopstvenih prihoda, bez zaduživanja.

“Najobimniji radovi izvršeni su u projektu proširenja i modernizacije pristanišne zgrade kojima je u ovoj fazi obuhvaćeno skoro 3.000 kvadratnih metara korisnog prostora. Radovima su obuhvaćene sve instalacije, enterijer i fasada, povećana je korisna površina terminalne zgrade, a značajno je poboljšana energetska efikasnost i efektivnost objekta”, navodi se.

Modernizovan je, dodaje se, deo transportnih sistema za preuzimanje prtljaga, što je unapredilo efikasnost opsluge putnika. Završetkom rekonstrukcije najduže rulne staze obuhvaćeno je oko 2.5 kilometara kolovozne konstrukcije, a čime je kako se navodi, pojačana nosivost i vek trajanja manevarskih površina za najmanje pet godina. “Smanjeni su troškovi tekućeg održavanja i poboljšani uslovi odvijanja vazdušnog saobraćaja u aspektima bezbednosti i komfora”, poručuju sa aerodroma Nikola Tesla.

Više na: b92.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top